Presentation
HistorikPressklippSpelmännenLyssna-köp skivorSpelplan 2024BildsidorTill första sidan

Dalapolisens Spelmän bildades den 9 november 1975 och består idag av 4 fioler, 5 dragspel, 1 basist och 1 gitarrist. Vårt motto är att ge vår publik och lyssnare en glad musik med mycket spelglädje.

I år 2024 är Dalapolisens Spelmän inne på det 49:e verksamhetsåret  och vi drar fortfarande många lyssnare till konserter i kyrkor och andra evenemangslokaler, ofta fulla hus. Det är glädjande med tanke på att den musik vi spelar aldrig spelas i radio och andra medier eller kanske det är just därför.

Dalapolisens Spelmän är en ideell förening med styrelse bestående av 3 ordinarie ledamöter och en suppleant. Många av medlemmarna är engagerade i föreningsarbetet bl.a. som revisorer, valberedning och andra för en förening förekommande uppgifter.

Repertoaren innehåller nästan all slags musik och sång, hambo, schottis, vals, polskor, mazurka, snoa, gånglåtar och i vårt tycke annan bra folkmusik, visor, dängor och andra sånger. Vi spelar överallt för alla, bl.a. på spelmansstämmor, i kyrkor, på varuhus, på fester och vi berättar roliga historier, flera från polisverksamheten.

Under åren har vi spelat in 11 skivor samt 2 samlingsskivor. 

Vi har gjort flera radioprogram och spelat i olika caféprogram på TV och bland få utvalda har vi fått äran att spela i Bingolotto vilket får tolkas så att vår musik är omtyckt av lyssnarna.

År 2005 röstades vi fram till "Årets Dalatoppsband" av våra trogna lyssnare. Detta ser vi som bevis på att många tycker om vår musik.

Trots att vi normalt inte spelar till dans, var vi sju år i rad engagerad för framträdanden i Grönlandsparken och på parken Orrskogen för spelning av gammeldans vid den populära och av dansant folk från hela norden välbesökta Svenska Dansbandsveckan i Malung.

Dalapolisens Spelmän
E-post: info@dalapolisensspelman.w.se  
 
Förfrågan om bokning, ring:
Stefan Dangardt,   076-787 22 79
 E-post: info@dalapolisensspelman.w.se